Akce v Magone

Dne 26.1.2013 jsme se s dětmi zúčastnili akce v Magone. Byl to turnaj ve stolním fotbale, v šipkách a v kreslení.

Akce se zúčastnily dohromady 4 děti z NZDM Horizont. Vyjeli jsme od klubíku okolo deváté hodiny, a na místo jsme dorazili ve tři čtvrtě na deset.  Dohromady jeli dva dospělí a čtyři děti.

Když jsme přijeli na místo, byli jsme příjemně překvapeni vstřícností pořadatelů. Po milém přivítání jsme se přesunuli do jejich klubu a tam se děti zapsaly na jednotlivé soutěže.

Naše děti se všechny zapojily téměř ve všech soutěžích. Navazovaly nové vztahy, učily se sociálnímu začlenění, kolektivním hrám, přijmout prohru i výhru, bavit se s cizími dětmi a seznámit se bez ostychu. Děti se naučily i nové hry a také nabraly nové vědomosti,  při hrách „Česko, aktivity, otázky a odpovědi…“ a další…

Po tom, co dohrály všechny děti turnaj v jednotlivých disciplínách, proběhlo vyhlášení. Děti si odnesly cenné výhry. Protože jsme měli převážně kluky, odnesli si hlavně kopací míče a taky sladké odměny. Při odchodu dostal každý sladkou odměnu, a s dětmi jsme se vrátili zpět spokojeni a plni nových zážitků.

Na příští výlet se těší Horizonťáci!