Aktivity pro rodiny s předškolními dětmi

Rádi bychom Vám představili naše aktivity, které byly pro letošní rok, 2017, finančne popořeny nadací Lesy ČR.

Aktivity pro rodiny s předškolními dětmi jsou určeny rodinám ze sociálně vyloučených lokalit, které mají děti ve věku 3 - 6 let a z nějakého důvodu chtějí, aby jejich děti dokázaly v budoucnu fungovat ve společnosti. Nejprve však musí zvládnout životní změnu, kterou je vstup do mateřské nebo základní školy. Neboť co všechno jen takové děti mají umět, co mají zvládnout rodiče a co všechno s tím spojené ?!

Pracovnice a pracovník aktivit navštěvují rodiny přímo v jejich domácnosti a připravují rodiče a děti na změny související s nástupem dětí do mateřské nebo základní školy. Jde předevšim o nácvik dovedností rodičů jak s dětmi cvičit paměť, rozvíjet komunikaci a jazykové schopnosti, jemno a hrubou motoriku, koordinaci pohybových schopností, ale i například nácvik sebeobsluhy při jídle, hygieně apod.

Jednou či vícekrát za týden se také setkává společně skupina děti z těchto aktivit, buď samostatně, pro rozvoj jejich sociálních dovedností a kompetencí fungování ve skupině vrstevníků, nebo v klubu maminek s dětmi, kde se mohou maminky potkat, popovídat si a spolu s dětmi prožít cenné chvíle společného tvoření. Oblíbené jsou také setkání, při kterých děti rodičům mohou předvést, co se naučili při společné skupinové aktivitě.

Aktivity pro rodiny s předškolními dětmi jsou realizovány ve Středisku sociální aktivizace Horizont v Ostravě - Kunčičkách, v komunitním centru Vesničky soužití v Ostravě - Muglinově (obě střediska jsou součástí Diecézní charity OStravsko-Opavské) a v domácnostech jednotlivých rodin.

Děkujeme naším dárcům z Lesů ČR za jejich podporu!

DSC03164DSC03169

17264172_639909629547408_4014038887758041209_nknihovna03DSCN0232DSCN0253

Projekt je realizován za finanční popory nadace Lesy ČR.

Ostrava_lg

logo_MSK2