Angličtina v plném proudu

Po dlouhé době opět všechny zdravím z workshopu angličtiny. V prvním březnovém týdnu byl ukončen první workshop. Můžeme jej hodnotit jako úspěšný, jelikož z celkově přihlášených 18 dětí, jej úspěšně ukončilo 11 z nich. Kritériem pro úspěšné splnění bylo, podílet se na minimálně 3 projektech k probíraným tématům, což tyto děti splnily.

Hned druhý týden v březnu jsme začali s dalším kroužkem angličtiny, který opět potrvá přibližně rok. Již v průběhu března se hlásili noví zájemci o angličtinu a v současné době je již přihlášeno 9 dětí. Kroužek angličtiny je součástí projektu "Cestou k úspěchu" v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Začali jsme jako obvykle s osvojováním si pozdravů a naučili jsme se, jak se představit. Trénovali jsme formou interaktivních her, cvičení z knihy Zábavná angličtina, a také skrze krátké rozhovory. Děti byly velmi šikovné, a toto téma zvládly velmi rychle.

Následně jsme se vrhli do světa barev. Děti měly možnost naučit se slovíčka z tohoto tématu, učily se, jak je správně napsat a následně aplikovaly to, co se naučily v nejrůznějších omalovánkách, které měly vybarvovat, dle anglického zadání. Poslední březnovou hodinu děti pracovaly na projektech s názvem „Colours“ – kde všechny své nabyté vědomosti využily. Projekty se velmi povedly, a proto jsou vystaveny v prostorách na Holvekově 44, kde kroužek probíhá.

V dubnu nás čeká opakování barev formou soutěžení, seznámení se se slovíčky tvarů, a také si budeme hrát s anglickou abecedou. Pevně doufám, že dětem vydrží jejich počáteční nadšení a přeju jim, aby jim šla angličtina „od ruky“

Jarka