DĚTSKÝ DEN ANEB PO STOPÁCH RYTÍŘŮ

Jak už jsme na těchto stránkách avizovali v pozvánce na tuto akci, v sobotu dne 2.6.2012 v místní lokalitě v Ostravě-Kunčičkách proběhl Den dětí, který jsme pořádali společně s NZDM Pavučinou

Program jsme odstartovali od 13-ti hodin. Děti se nám nejprve zaregistrovaly a dostaly kartičky s názvy soutěží – každá soutěž byla na jiném stanovišti, ty byly rozmístěny různě po blízkém okolí klubu Pavučina, a tak se z dětí na chvíli stali i zvídaví hledači :).

Děti dostávaly kartičky od 6-ti let, po soutěžích se kartičky vybraly a za splněné soutěže pak na konci programu čekaly pro děti balíčky s drobnými odměnamiJ Děti mladší 6-ti let měly spolu se svými rodiči vlastní alternativní program, u kterého si dobrůtky lovily přímo při soutěži.

Po hlavním programu už bylo pro všechny připraveno vystoupení rytířů, které bylo zpestřeno tématickou hudbou a také vyprávěním rytířského příběhu.

Po příjemném vystoupení následovaly na louce před klubem Pavučina skupinové soutěže – děti si svou energii mohly vybít při rytířské válce s papírovými kuličkami, a pak si také jednotlivé týmy  zkusily naplnit středověkou káď při vodní hře s žínkou-vyhrál ten tým, který měl káď plnější.

Poté už následoval kulturní program, při kterém si mohly zazpívat křesťanské písničky i děti s Junior klubem z Pavučiny.

Pak už nastalo očekávané rozdávání balíčků, při kterém se děti  vyvolávaly jednotlivě podle jmen na kartičkách. Děti si své balíčky s radostí přebraly, a pak už spolu se svými rodinami vyrazili k domovům.

Děti soutěže bavily a byly při jejich plnění velmi šikovné.  Počasí bylo nejdřív chladnější, ale pak na nás začalo vykukovat i sluníčko, a později odpoledne se nám krásně oteplilo :). Děti se nám nashromáždily celkem v hojném počtu - zúčastnilo se okolo 60-ti dětí starších 6-ti let a 13 mališků s rodinami.

Při přípravách i při realizaci samotného Dne dětí nám skvěle pomáhaly i děti z našich Klubů. Chtěli bychom jim za to moc poděkovat, dětem šla práce od ruky:).

A  také děkujeme všem zúčastněným šikulkám, za jejich plné nasazení při soutěžních disciplínách i za jejich účast :)