Hrajeme si společně s angličtinou

Děti mají možnost osvojit si anglický jazyk a získat dostatečné jazykové vybavení pro komunikaci v tomto jazyce.

Od září jsme s dětmi pokračovali v aktivitě Angličtina za podpory „Fondu pro nestátní a neziskové organizace (FNNO)“. Díky pokračování v aktivitě mají děti možnost osvojit si anglický jazyk a získat dostatečné jazykové vybavení pro komunikaci v tomto jazyce. Za tak krátkou dobu jsme se společně už naučili tyto témata: Holidays – prázdniny, School - škola , Colors – barvy, My hobbies - moje koníčky, Profession - povolání, Sports – sporty. Během této aktivity měli děti možnost shlédnout televizní pořad s názvem "Baby English", kde měli možnost naslouchat anglickou výslovnost a vyzkoušet si ji.

V rámci těchto témat děti společně četly z pracovních listů, aby se dozvěděly nová slovíčka, a nacvičily si tak jejich výslovnost. Vyzkoušely si doplňovačky, kvízy, křížovky, hádanky, anglické a české pojmenování obrázků, aj. Poté získané informace využily na přezkoušení mezi sebou. Dále jsme hráli různé hry, například pexeso, kdy děti hledaly stejné dvojice a učily se při tom další nová slovíčka. Hra byla zaměřená na číslice, barvy, rodinu aj.

Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska

v rámci EHP fondů.