Jak jsme byli v ZOO

O letních prázdninách pokračují aktivity nízkoprahového zařízení pro děti a mládež, které mají za cíl posílit kontakt dětí s okolním společenským prostředím a dát jim možnost poznat své město a jeho okolí. Tentokrát byla naším cílem zoologická zahrada v Ostravě.

V zoo jsme měli možnost vidět pandy červené a zúčastnili jsme se jejich komentované prohlídky, také jsme viděli malé šelmy, zvířata na statku, Indii zblízka, voliéru Papua, dravé ptáky, čínskou zahradu, velké kočkovité šelmy, velbloudy, žirafy, zebry, sovy, slony, hrochy a krokodýly, navštívili jsme expozice nočního světa a mnoho dalšího.

Akce se zúčastnily děti z Ostravy - Kunčiček, kteří jsou klienty našeho klubu Horizont, nízkoprahového zařízení rpo děti mládež. Klienti během aktivity posilují dovednosti chování v dopravních prostředcích, v kolektivu a ve společnosti, samostatnosti a orientaci v okolí. Takové cíle jsou prostředkem k lepšímu sociálnímu začleňování a zároveň motivací ke smělému vykročení dětí do budoucnosti.

To vše v rámci společně stráveného dne a smysluplně stráveného času! Klienti byli nadšení a výlet si velmi užili.

Za NZDM Horizont

Veronika

20180813_10183420180813_103819IMG_20180813_093115IMG_20180813_103130IMG_20180813_103744IMG_20180813_105936IMG_20180813_112316

Tato akce mimo zařízení NZDM byla realiována v rámci projektu "Jde to i jinak", který je financován díky Moravskosleszkému kraji.

MSK

Služba je realizována také díky finanční podpoře statutárního města Ostravy

a úřadu městského obvodu Slezská Ostrava

Ostrava_lg