Kdo si hraje, nezlobí II.

Dne 21. 08.2015 jsme s dětmi z aktivity Taneční a z Capoeiry pořádali workshop pro děti z Don Boska, klubu Maják - Havířov.

Po přivítání s pracovníky klubu Maják (Don Bosko) jsme se připravili na trénink. Na zahřátí jsme začali rozcvičkou složenou ze základních cviků Capoeira (cvik Ginga - "žinga"). Následovaly kopy: Bencao - přední kop patou mírně se zaklonit, zvednout nohu a propnout v koleně. Noha míří protivníkovi na břicho nebo na hrudník. Quixada - kop vnějším nártem směrem ven s protaženou nohou ve směru oblouku. Martelo - přímý kop nártem nadzvednutou nohou otočením boku jako kdybyste chtěli kopnout do balonu. Meia-lua de Compass – je točený kop chodidlem přes jednu, dvě nebo bez rukou. Pak jsme přešli na obrané techniky Negativa – Obraná technika při zemi, Esquivel – úhybný manévr s oporou jedné ruky. Na konec jsme vytvořili Rodu de jogo - hra v kruhu. Kluci si mohli vyzkoušet, co se naučili.

Taneční kroužek si připravil dva Romské tance v tradičních romských krojích. Tuto aktivitu vede kolegyně Marcela Snítilá, která vytvořila i choreografii. Vystoupení děvčat se moc povedlo a všem se líbilo.

Zpracoval: Fabián Krivy