Poznáváme nové knihy

Je tady úterý 14. 6. 2016 a Předškolní klub byl opět na výletě. Dnes jsme navštívili knihovnu nacházející se v Ostravě Vítkovicích. Cestování není pro naše děti žádnou velkou výzvou, protože jsou úžasné a přesně ví jak se chovat.

Při příchodu do knihovny nás velmi mile přivítala paní knihovnice, která dětem připravila program. Nejprve jsme si knihovnu prohlédli, poté se posadili na koberec, kde nám paní knihovnice povídala o housence. Jak taková housenka vznikne, co všechno sní, že se zakuklí a pak je z ní krásný motýl. Děti si hrály na housenku, zamotaly se do připravených šátků a předvedly, jak taková kukla spí a pak se odmotaly a létaly jako motýlci.

Další aktivitou bylo prohlížení dětských knih. Děti se učily zacházet s knihami, povídaly si o tom, že do knih se nepíše, netrhají se, prohlížely si obrázky.

Sladkou tečkou dnešního výletu byla návštěva dětského hřiště v Ostravě Vítkovicích, kde si děti vyzkoušely zdejší houpačky a prolézačky. Unavené, ale šťastné vyrazily děti k domovu.

Velkou pomocí nám byla naše dobrovolnice Nastja, děkujeme!

Pracovnice Předškolního klubu

P1050242P1050249P1050251P1050252P1050254P1050257P1050258P1050261P1050262