Vítáme jaro v předškolním klubu Horizont

Jaro pro nás v předškolním klubu začalo dobrou zprávou. Vstoupili jsme do spolupráce s Fondem pro nestátní a neziskové organizace (dále FNNO) v rámci projektu Předškolní klub. Tento projekt podporuje naši dosavadní činnost, ve které můžeme díky FNNO i nadále pokračovat. Vedle pravidelného režimu fungování předškolního klubu na Středisku sociální aktivizace Horizont (ambulantní a terénní činnost), můžeme pořádat různé jednorázové akce a výlety.

Při pravidelných činnostech se učíme základním schopnostem a dovednostem, které pomohou dětem i rodičům zvládnout změny spojené se vstupem dětí do běžné mateřské nebo základní školy. Souvisí s tím povinnost ráno včas vstát, přichystat se, nasnídat a vypravit do školy. Další nedílnou součástí naší práce je individuální předškolní příprava dětí a rodičů, která je jakýmsi nácvikem na plnění domácích úkolů, přípravy na školu apod.

Navázali jsme také spolupráci s místní mateřskou školou, která pozvala rodiče a děti, kteří jsou našimi klienty, na společný výlet do ZOO Ostrava ve středu 15. dubna. Vydali jsme se autobusem společně s dalšími rodiči a dětmi z mateřské školy a během slunečného dopoledne jsme si prošli celou zoologickou zahradu, viděli tygra, lva, slony a spoustu dalších zvířat, které známe z našich obrázkových knížek a her. Dětem se ZOO moc líbila, i když někteří měli strach se přiblížit ke zvířatům na statku, kde se kolem nás procházely malé i velké ovce a kozy.

Během následujících měsíců do konce školního roku nás ještě několik dalších akcí čeká, na které se moc těšíme, např. výlet na koně, společné posezení na Den matek apod.

Zdraví pracovnice předškolního klubu střediska Horizont

Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů.

www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz