Výprava na haldu Emu

V rámci turistického kroužku jsme se 21. února s dětmi vydali na výpravu prozkoumat Haldu Emu.

Od Sýkorova mostu jsme se mohli řídit jen žlutou značkou a částečně i instinktem, jak se později ukázalo. Cesta byla zpočátku slušná, ovšem jen do té doby, než jsme sešli z asfaltové cesty. Pak na nás čekalo jen bahno, led a zbylý sníh.

Výlet děti velmi nadchl, procházeli jsme okolo Slezskoostravského hradu lemovaného řekou Ostravicí, Mostu Miloše Sýkory, radnice Slezské Ostravy a obdivovali jsme tank. Den jsme si společně velmi užili a obohatili jsme se o spoustu zážitků. Vyprávěli jsme si historky. Třeba jak získal své současné jméno most Miloše Sýkory, podle legendy o Miloši Sýkorovi.

Pobyt venku na čerstvém vzduchu se sluncem nad hlavou působil na děti pozitivně a přispěl k jejich zdravému životnímu stylu. Nové podněty a informace byly interpretovány zábavnou formou. Spontánně jsme procvičili pozornost a představivost. Celá tato akce byla zaměřena na orientaci v terénu a smysluplné trávení volné času. Velmi pěkně strávená sobota.

Veronika Vašíčková