Zhodnocení terénní a komunitní práce za poslední tři zimní měsíce!

Na počátku zimy jsme se domnívali, že omezení terénní a komunitní práce bude nezbytné z důvodu mrazů, ale naopak došlo k zachování odpolední „služby“ terénního týmu, i když zima na přelomu ledna a února nebyla příliš přívětivá.

Terénní tým během zimního období poskytoval intenzivní odborné sociální poradenství, navázal hlubší důvěru s obyvateli Kunčiček a byl k dispozici v různých krizových situacích, zejména v oblasti bydlení, dluhové problematiky, pracovně – právních vztahů, apod. Avšak, neradi bychom pozapomněli na komunitní aktivity našich pracovníků, kde se podařilo navázat úzké kontakty s místní omladinou a tím přispět k lepší komunikaci mezi námi a mladými lidmi, což pokládáme za velice přínosné pro naší nastávající práci.

Ač zima stále bojuje, nezbývá jí příliš času a tak s očekávání vyhlížíme příchod jara a tím další prohloubení terénních a komunitních aktivit. Neradi bychom předjímali, ale s menším předstihem bychom rádi oznámili, že se budeme i nadále snažit aktivity prohlubovat a posunovat se po malých krůčcích dále v odborných záležitostech.

Nechť nám síly neubývají a těšíme se i z malých úspěchů

Tým Horizont