Tradiční ples ve Vesničce soužití

Dne 24. 2. 2017 se celý prostor velkého sálu v Komunitním centrum Vesničky soužití rozezvučel rytmy romské hudby.

Vánoční setkání s klienty

Středisko Šance domova si pro své klienty připravilo v předvánočním čase program, kde se mohli spolu chvíli zastavit, setkat se, popovídat, ale i tvořit.

Šance domova otevřela nové prostory, zájem o službu roste

Středisko Šance domova otevřelo nové větší prostory, které byly slavnostně požehnány.

Církev a Charita ČR chtějí pomoci v oblasti sociálního bydlení

Kardinál Dominik Duka a ředitel Charity ČR Lukáš Curylo

Téměř v předvečer oslav svaté Anežky, patronky chudých a trpících, představila římskokatolická církev svůj plán aktivně se podílet na tvorbě smysluplných podmínek a následném provozování sociálního bydlení.

Zveme vás na druhý ročník Horizont cupu

Ve čtvrtek 14. 08. 2014 od 14:00 hodin se v Ostravě-Kunčičkách podruhé utkají fotbalová družstva o putovní pohár.

Projekt „Kvalitně v terénní péči“ vstupuje do druhé poloviny své realizace

Vzdělávací projekt Kvalitně v terénní péči se již překlopil do druhé poloviny své realizace. První polovina kurzů se nesla v duchu standardů kvality sociálních služeb, praktických zkušeností v terénní sociální práci, ale i vedení pracovních týmů, motivace zaměstnanců, aj. A co nás čeká v druhé polovině? Čtěte dál…

Akce Lidé lidem měla úspěch

Ve čtvrtek 26. Června 2014 se na Masarykově náměstí v Ostravě uskutečnil sedmý ročník akce Lidé lidem – přehlídky sociálních služeb a souvisejících aktivit, kterou pořádalo statutární město Ostrava pod záštitou náměstka primátora Martina Štěpánka. Netradiční formou se na ní představily organizace, které v Ostravě poskytují sociální služby a s nimi související aktivity.

Zhodnocení předškolního klubu za rok 2013/2014

Tento rok jsme zahájili již v naších nově zabydlených prostorech v přízemí budovy Střediska Horizont na ulici Holvekové. Na děti čekala nově vymalovaný předškolní klub s toaletou. Byly pro ně připravené taktéž nové hračky a didaktické hry.

Předškolní klub na výletě

Dne 27. 6. 2014 se podařilo uskutečnit první výlet s dětmi z předškolního klubu a jejich rodiči. Naší cestě přálo jak počasí, tak i dobrá nálada všech účastníků výletů.

Předškolní klub rozdával vysvědčení

Dne 25. 6. 2014 proběhla akce předávání vysvědčení dětem, které navštěvovaly ve školním roce 2013/2014 Předškolní klub střediska Horizont.