Den dětí ve Vesničce zabodoval!

Dne 31.5.2016 jsme pro děti v lokalitě uspořádali Den dětí, jehož tématem byla velkolepá Cesta kolem světa.

Celá akce začala vystoupením tanečnic v romských krojích, které nám zapůjčilo středisko Horizont, za což děkujeme. Holky, které poctivě nacvičují v NZDM, byly skvělé a zatleskalo jim velké množství diváků. Dalším bodem programu bylo vystoupení romské kapely, která taktéž svůj talent rozvíjí v NZDM každé pondělí. Zahráli celkem pět písniček a nejeden divák se vrtěl v rytmu rychlých a pomalých písniček. Všem vystupujícím moc děkujeme!

Vystoupeními ovšem program teprve začal. Pro děti byly připraveny stanoviště s různými úkoly a na každém z nich měli možnost seznámit se s jinou kulturou. Mohly tak vidět například japonce v kimonech, obyvatelky Indie, Romy v krojích, slečny z Hawaje, španělský pár av neposlení řadě také tři Rusky, kde aktivity, ale také krásné tradiční ruské vlasové čelenky připravila naše dobrovolnice Nastja z Ruska.

Kromě pracovníků se na pořádání celé akce podílely děti, které využívají služby NZDM, za což mnohokrát děkujeme.

Ikdyž nás ke konci přepadl déšť, stejně jsme si akci všichni užili, o čemž svědčí i počet vydaných odměn dětem - a sice 70.

Akce byla realizována s finanční podporou statutárního města Ostravy a Moravskoslezského kraje.

Soňa Mrhálková

vedoucí sociálních služeb

DSC01881 DSC01884 DSC01901 DSC01909 DSC01928 DSC01931 DSC01934 DSC01947 DSC01954 DSC01957 DSC01963 DSC01968 DSC01970

MSK_logo_jpg