Keramická dílna květen 2013

V květnu 2013  jsme v keramické dílně vyráběli  Mrak zavěšený za sluníčko, housenku odpočívající na listě, zvoneček a na kachli jsme otiskovali pampelišky.  Nejvíce děti bavilo otiskovat pampelišky do hlíny :)

Deštivé počasí se nám moc nelíbilo, a tak jsme se rozhodli vyrobit si sluníčka, a aby nebylo sluníčkům smutno, vyrobili jsme i malé mráčky, které po vypálení a namalování zavěsíme na šňůrku pod sluníčko.  Nejdříve jsme si natrhali krásně rozkvetlé pampelišky, které jsme pak otiskovali do hlíny na připravenou kachli  - otiskování se dětem moc líbilo – měli radost, že jde poznat, že do hlíny otiskly právě pampelišku. Abychom procvičili koulení kuliček – vyráběli jsme housenku odpočívající na listu. Bylo krásné pozorovat, jak si děti poradí s tvarem listu – každý byl jiný a krásný. Housenkám se příjemně odpočívalo na všech listech. Na konci měsíce jsme se pustili do výroby zvonku – práce to byla trochu náročnější, ale všechny děti, které zvonek začaly vyrábět, jej také dokončily.