NZDM Klub Manhattan leden 2013

Tento měsíc jsme v rámci měsíčního tématu ZDRAVÍ, ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL A SPORT s dětmi realizovali tyto aktivity: Tematický pracovní list na téma sporty a zdraví – děti si uvědomily, jak je široká nabídka sportů, které sporty mohou dělat a v čem jim jsou sporty prospěšné. Comix na téma umění prohrávat – děti se zamyslely nad tím, jaké to je prohrávat a jakou cenu má přátelství versus výhra. Tematický pracovní list na téma koníčky – úkolem dětí bylo najít osobu, které se nejvíce podobají, označit její klady a zápory a následně se zamyslet a napsat, které tři vlastnosti je nejvíce vystihují.

Jinými rozvíjejícími aktivitami v našem centru bylo: výroba podnosů z barevného papíru, malování obrázku svého zimního obličeje, výroba medvídků z papíru, výroba papoušků s peřím, výroba sněhuláků, výroba housenky na tužky z barevných papírů, výroba zimního stromu z bavlnek, origami – pták jeřáb, výroba slona nebo výroba zimního přání.

V klubu mohou děti stále využít z nabídky našich dalších aktivit: ping-pong, stolní fotbal, pc (internet), karetní a deskové hry (oblíbené jsou UNO, Bang, Česko, Aktivity Junior a další), Koutek pro holky – líčení, vlasový styling, pokec, čtení časopisů atd. Také se u nás děti setkávají se svými kamarády a mohou pokecat s kontaktními pracovníky.

V lednu jsme také pořádali setkání návštěvníků a pracovníků NZDM „Chceš se vyjádřit?“ a TURNAJ v KALČU se Střediskem Horizont.

S pozdravem Terka :)

Činnost je podporována z dotačního programu Krajského úřadu Moravskoslezského kraje v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost prostřednictvím projektu Podpora a rozvoj služeb ve vyloučených lokalitách MSK.