Oslavy 15. výročí Vesničky soužití

V úterý 19. 9. 2017 jsme oslavili 15. výročí vesničy soužití

Letošní polokulaté výročí vybízelo k uspořádání něčeho netradičního a vyjímečného. I přes nepřízeň počasí byl pro všechny nejen místní, ale také obyvatelé přilehlého okolí připraven bohatý program, který zahájil úvodní modlitbou otec Dariusz Sputo.

Po těchto slovech, přišla na řadu taneční skupina Romano Jilo- jednalo se o vystoupení dívek, které pod vedením  pracovníku NZDM Ostrava- Kunčičky nacvičily romské tance v tradičních krojích.  Po velkém aplausu přišla na řadu romská gospelová kapela z Don Bosca, která již v minulosti v rámci oslav vesničky ukázala své umění. Skupina zahrála několik romských písní a poté obohatila program o divadelní vystoupení s křesťanskou tématikou.

Následně byla slavnostně otevřená výstava s názvem ,,Jak šel čas s Vesničkou" . Výstava byla zaměřena na proměny Vesničky soužití během její existence, kterou v současnosti obohatil o nové fotografie Miroslav Hodeček ml. Výstava se nachází v prostorách suterénu a 1. patra budovy.

V rámci výstavy fotografií si hosté mohli prohlédnout také výstavu originálních maleb dětí realizovaných pod vedením Radka Nogola- pracovníka NZDM Vesničky soužití. Obě výstavy sklidily u hostů velký úspěch a obdiv. Během akce nám vypomáhal dobrovolník ze zahraničí.

Závěrečnou tečkou bohatého programu byla klaunská show, u které se bavily nejen děti, ale také dospělí.

Zuzana Plačková

Vedoucí sociálních služeb Vesničky soužití

MSK_logo_jpg

Ostrava_lg