Školní příprava v Komunitním centru Vesničky soužití

Od září 2013 opět probíhá v Komunitním centru Vesničky soužití školní příprava, aneb jak děti říkají „doučko“. Od pondělí do středy v čase 13:15 hod. - 14:30 hod. je pro ně vyhrazena učebna, kde si mohou přijít udělat domácí úkoly, anebo procvičit učivo, které jím nejde.

Je třeba, aby si děti donesly knihu, či pracovní sešit, abychom měli představu, co se zrovna učí, co je třeba procvičit a s čím potřebují pomoct. Úkoly si děti dělají samy, pokud to zvládají, jestliže však potřebují radu, či pomoc, je jim poskytnuta. Společně pak s dětmi úkoly kontrolujeme a popřípadě společně opravíme chyby.

Nejčastější problémy mívají děti s násobilkou, vyjmenovanými slovy, skloňováním a časováním slov.

Pokud děti domácí úkoly do školy nemají a chtějí se učit, či procvičovat dané učivo. Máme pro ně nachystáno spoustu pracovních listů, kde si zábavnou formou mohou procvičit jak matematiku, tak český jazyk. Děti mají k dispozici i pracovní listy, kde mohou rozvíjet své logické myšlení, jemnou motoriku, soustředěnost, postřeh, trpělivost, atd.

Děti mají možnost zapojit se do celoročního sbírání nálepek. Nálepky dostávají za splněné úkoly, které dostanou domů a donesou zpět splněné. Ten, kdo má na konci školního roku nejvíce nálepek, dostane malou odměnu.

Zodpovědnou osobou pro školní přípravu je Marie Poloková.