Turnaj - stolní fotbal 21.11.2011

Pro děti z NZDM Horizont a Vesnička soužití jsme společně uspořádali turnaj ve stolním fotbale, neboli po našemu turnaj v „kalču“. Místo konání tohoto fotbalového zápolení bylo v Ostravě Kunčičkách a pro naši reprezentaci Vesničky bylo tedy úkolem číslo jedna se na místo dopravit. Naštěstí jsme mohli využít Charitní mikrobus, čímž jsme ušetřili spousty času.

Středisko Horizont bylo před časem přestěhováno do nových prostor, tak jsme návštěvu zahájili malou exkurzí, kde nás pracovníci provedli a přidali i vydatný komentář.

A pak už nastalo zahájení turnaje. Děti byly rozděleny do dvou věkových kategorií a každá kategorie se pak seřadila u svého vlastního kalča.

Probíhaly vyřazovací zápasy základních skupin, které měly někdy opravdu překvapivé výsledky. Možná zapůsobila nervozita a tréma, protože jinak opravdu nevím jak si vysvětlit, že někteří potencionální favoriti splakali nad výdělkem. Nu což, věnovali se následně ping-pongu, zatímco se u stolního fotbalu pomalu, ale jistě blížilo velké finálu obou kategorií.

To nakonec proběhlo za velké podpory fanoušků a přihlížejících. Zápasy byly zajímavé a hlavně napínavé a po chvilce padla poslední branka a bylo rozhodnuto.

Vítězi obou kategorií si převzali diplomy a ceny a naše výprava se pomalu přichystala k odchodu. Bylo fajn, že se děti viděly se svými kamarády z Kunčiček a zahráli si spolu právě stolní fotbal, pinec nebo si jen tak popovídaly.

V budoucnu určitě podobný turnaj zorganizujeme znovu, ať už opět ve stolním fotbalu, tak třeba v ping-pongu, či něčem podobném…

Nakonec je namístě poděkovat všem organizátorům a NZDM Horizont za poskytnutí veškerého zázemí…

Bylo to fajn… 8)