Ve Vesničce soužití jsme oslavili Den dětí!

Vesnička soužití pořádala ve středu 31. 5. 2017 od 14.30 hod. Dětský den.

Akce se uskutečnila v prostorách komunitního centra z důvodu nepříznivého počasí, ale to neodradilo přes 60 dětí, které se dětského dne zúčastnily.

Na tento den jsme se pečlivě připravili. Dětem byl nabídnut pestrý program v tématu Povolání. Na různých stanovištích je čekala mnohdy nelehká zkouška, ale všechny děti v různé věkové kategorie se zvládly probojovat až ke sladké i studené odměně, ze které se těšily.

U paní učitelky probíhala zkouška z živočichů. Děti určovaly, kde se takový živočich ukrývá. Paní policistka chtěla znát přehled dětí o integračním systému, ale aby se odpoledne nezdálo tak náročné, na děti čekala i kreativní zahradnice, u které si mohly do květináčů zasadit bylinky. Pohybově nadané děti ocenily zase stanoviště u fotbalisty a paní uklízečky, u které to nebylo také nikterak jednoduché. Příjemným překvapením byl i námořník, který nás také obohatil svou aktivitou a dokonce s nim odpluly nejen děti, ale i rodiče, kteří přišli své soutěživé dítě podpořit.

Pro děti samotné je jejich svátek příležitostí ke strávení dne plného zábavy, zajímavých akcí či legrace a my jsme byli rádi, že jsme Den dětí mohli s dětmi oslavit a že k nám s nimi zavítali také rodiče.

Podporou při konání akce nám byl také dobrovolník Julien.

Klára Nehybová, DiS.

koordinátor akce

1 2 3  5 6

Akce byla uspořádána za finanční podpory Moravskoslezkého kraje a Statutárního města Ostrava.

MSK_logo_jpg

Ostrava_lg