Klubík Horizont

Poslání:

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (dále jen „naše kluby“) je provozováno na dvou místech (Středisko Vesnička soužití, Středisko Horizont). Chceme pro děti a mládež, které žijí v málo podnětném sociálním prostředí, vytvořit bezpečný prostor, ve kterém jim můžeme být nablízku v obtížných životních situacích, podporovat je při jejich zvládání a motivovat je k jejich aktivnímu řešení. To vše za pomoci poradenství a vzdělávacích i zábavných aktivit šitých klientům na míru.

Kdo k nám může

Klub je určen pro děti a mládež ve věku od 6-19 let především ze Slezské Ostravy a nejbližšího okolí, kteří hledají pomoc v obtížných životních situacích nebo by se v budoucnu mohli do takové situace dostat, a kteří z důvodu své sociální situace mají ztížený přístup ke vhodným volnočasovým aktivitám přiměřeným svému věku.

Klub není určen pro nevidomé, neslyšící a pro osoby s duševním postižením. Klub Horizont v Ostravě-Kunčičkách není přizpůsoben pro nechodící osoby. Službu neposkytujeme lidem, kteří nemluví alespoň jedním z těchto jazyků: česky, slovensky, anglicky.

12778785_10204437615459600_8963828227420784_o

O co usilujeme

Naším cílem je abys:

1. věděl, na koho se můžeš obrátit v případě, že se cítíš ohrožen.
  2. řešil své problémy vlastními silami a dokázal jim i předcházet.
  3. rozvíjel své schopnosti, dovednosti a znalosti.
  4. navazoval a udržoval kvalitní mezilidské vztahy a cítil se být součástí společnosti.

Co můžeme nabídnout

• stolní tenis,stolní fotbal,společenské stolní hry, poslech hudby a konzultaci s pracovníky (mohou děti využít kdykoliv během otevírací doby)
  •  v případě hezkého počasí pořádáme výlety, návštěvy kulturních a sportovních  akcí a zařízení. Akce jsou plánovány vždy s časovým předstihem a informace získáte přímo v Klubíku Horizont.
  • během otevírací doby pořádáme také různé zábavné programy a tvůrčí aktivity - např. společné tvoření a výroba k nejrůznějším příležitostem,  hry na podporou spolupráce,  skupinové soudržnosti, vzdělaní nebo jen tak pro zábavu, pohybové aktivity, karneval, společný táborák apod.

Zásady:

• Neděláme rozdíly mezi sebou.
  • Nemusíš říkat své jméno.
  • Jsme tu pro Tebe.
  • Můžeš si vybrat, co chceš dělat a kdykoli během otevírací doby klubu přijít a odejít.
  • Klub je zadarmo.
  • Nikdo se o Tobě od nás nic nedozví.Otevírací doba

Otevírací doba

pondělí - pátek

Mladší děti (6-12 let)                              13:30 - 15.30 hod.

Starší děti  (13-19 let)                            15.30 - 18.00 hod.

Prázdninová otevírací doba:

pondělí, středa, čtvrtek, pátek

Mladší děti (6 - 12 let)                           9:30 - 11:30

Starší děti  (13-19 let)                           11:30 - 14:00

Úterý

Mladší děti (6-12 let)                              13:00 - 15.00 hod.

Starší děti  (13-19 let)                            15.00 - 17.30 hod.

Děti mohou přijít kdykoliv během otevírací doby a na libovolně dlouhou dobu za dodržování min. pravidel slušného chování.

Adresa

Holvekova 204/44, Ostrava Kunčičky

Kdo v klubu pracuje a na koho se můžete obrátit:

Sociální pracovnice

Mgr. Klára Silberová, klara.silberova@dchoo.charita.cz

Veronika Vašíčková, DiS., veronika.vasickova@dchoo.charita.cz

Děti mohou komunikovat se sociálními pracovníky také na facebooku v uzavžené skupině NZDM Horizont.

Ostrava_lg                                                logo_final 16 barev

Tento program je realizován díky finanční podpoře statutárního města Ostravy a Moravskoslezského kraje.

SLEZSKÁ

IOP