Jaký byl rok 2013 v Předškolním klubu?

Letošní  školní rok jsme Předškolním klubu začali s nově  vymalovanou koupelnou  ve stylu mořského světa a v průběhu měsíce října, jsme spolu s dětmi zvelebili také hernu, a to velkým obrazem, který místnost nejen zútulnil, ale také nám slouží jako didaktická pomůcka. Děti a také jejich rodiče jsou z této výzdoby Předškolního klubu nadšení.

Již od počátku školního roku má Předškolní klub plnou kapacitu, a to 10 dětí. Během září si sice ještě některé rodiny rozmýšleli, zda služby předškolního klubu budou využívat, ale ke konci měsíce, se situace ustálila a zůstaly nám pouze rodiny, které mají opravdový zájem využívat naší služby. Je třeba vyzdvihnout to, jak jsou současné rodiny aktivní a velmi ochotné ke spolupráci s námi. Většina rodičů aktivně spolupracuje na zavedení pravidelného režimu.  Jako  je třeba docházení do předškolního klubu  nebo individuální příprava.

V měsíci září proběhl  bazárek oblečení, kterého se zúčastnilo 20 klientů. V říjnu proběhly třídní schůzky, které byly spojené s krátkým vystoupením dětí. Třídních schůzek se účastnilo 9 rodičů. Rodiče zde získali informace týkající se průběhu Předškolního klubu v nejbližších měsících, také měli možnost vyjádřit své návrhy k programu v Předškolním klubu.

V  listopadu proběhla velmi pěkná a podařená akce, a to vánoční focení. Focení se zúčastnilo 25 rodičů a dětí. Děti s rodiči se fotili ve vánočním zátiší, což již postupně navozuje vánoční atmosféru. Byla aktivizace rodiny. Prohlubovaní vztahu rodiny jako samotné tak i navazovaní vtahu a důvěry mezi klienty i pracovníky Předškolního klubu.

Do konce pololetí jsou naplánovány ještě další akce, např. výroba vánočních věnců nebo svícnů, Mikulášská nadílka, vánoční besídka a na začátku roku 2014 další kolo bazárku oblečení.