NÁVŠTĚVA MÍSTNÍHO KOSTELA A ÚČAST DĚTÍ NA BOHOSLUŽBĚ

Ve středu 13.6.2012 jsme se s dětmi z Klubíku Horizont vydali na návštěvu místního kostela, kde jsme se účastnili slavnostní mše svaté, věnované svatému Antonínovi, jemuž je zdejší kostel zasvěcen.

I naše mladší děti se rády a plni očekávání zúčastnily, ale jelikož trvala bohoslužba delší dobu, nevydržely až do konce. Přesto jsme za jejich účast velice rádi J Starší děti vydržely po celou dobu a krásná mše je zaujala.

Při bohoslužbě jsme mohli shlédnout nádherně natočený dokument právě o svatém Antonínovi, ale také o otci Darkovi při přebírání ostatků svatého Antonína, k uložení do zdejšího kostela, na výpravě s místními farníky až v daleké Itálii - v PadověJ.

Zážitkem pro děti bylo, když nás otec, spolu s ostatními dětmi, vyzval k oltáři ke společné motlitbě. Velmi pěkné bylo také poděkování místních farníků otci Darkovi za velmi prospěšnou práci ve zdejší farnosti, dokonce k této příležitosti složili i básničku. Po mši svaté se také rozdávaly výborné koláčky J.

Mše byla opravdu nádherná, a jsme velmi rádi, že se jí i naše děti účastnily a mohly si z ní tak odnést spoustu nových zážitků :)

S pozdravem Horizonťáci