Opava a její krásy

Díky projektu "Jde to i jinak", který nám financuje Moravskoslezský kraj, jsme se v pátek 5. srpna 2016 s dětmi z NZDM vypravily do města Opavy.

Město Opava leží v Opavské pahorkatině na řece Opava a pyšní se mnoha historickými památkami. Nejznámější je Slezské muzeum, které jsme s dětmi navštívily. Slezské zemské muzeum je nejstarší a co do velikosti a bohatosti sbírkových fondů patří mezi nejvýznamnější muzea na území našeho státu. Založeno bylo 1. května 1814 a předstihlo vznik Moravského muzea v Brně i Národního muzea v Praze. Slezské zemské muzeum pořádá ročně řadu výstav, odborných přednášek i kulturních pořadů a je tak nedílnou součástí kulturního života města Opavy i celé oblasti Slezska.

S dětmi jsme mohli vidět velmi bohatý sbírkový fond Slezského zemského muzea. Seznámili jsme se s co nejširším spektrem sbírkových předmětů a témat vztahujících se k přírodnímu a kulturnímu bohatství Slezska. Dětem se výlet moc líbil, měly mnoho otázek, na které v muzeu vždy našly odpověď.

Moc děkujeme za možnost podívat se do jednoho z nejkrásnějších měst v Moravskoslezském kraji a poznat jeho bohatství ukryté právě v Slezském muzeu.

Za NZDM Klubík Klára Silberová

IMG_3019IMG_3020IMG_3021

logo_final 16 barev

Ostrava_lg

Projekt je realizován s finanční podporou statutárního města Ostravy a Moravskoslezkého kraje.

SLEZSKÁ