Turnaj v Kalču 29.1 2013

Jak jsme se na sklonku min. roku domluvili se střediskem Horizont (Kunčičky), uspořádali jsme společnou akci - turnaj v kalču (stolním fotbale).

Děti z Vesničky soužití a okolí byly neskutečně natěšené a už od 14.00 hod. se poctivě zapisovaly a trénovaly. Výprava z Kunčiček dorazila o chvíli později a turnaj mohl začít. V mladší kategorii se přihlásilo úctyhodných 16 dětí, které proti sobě hrály vyřazovacím způsobem a to tak, že každý odehrál minimálně dva zápasy. Někdy hrála roli nervozita a zápasy byly hodně „vyhecované“, ale to už ke sportu patří. Nakonec proti sobě stanuli nejlepší tři finalisti, kteří si zahráli o stupně vítězů. Tady už šlo o všechno! Hrálo se na větší počet branek, aby se nestalo, že by někdo vyhrál jen nějakou šťastnou náhodou, či náhodným golem. Ale všichni finalisté si nakonec odnesli diplomy a zajímavé a hodnotné ceny a myslím, že mohli být hodně spokojeni.

U starších děti se účastnilo celkem 9 hráčů, kteří hráli systémem „každý s každým“. I přes velmi bouřlivou atmosféru se podařilo turnaj dohrát a všechny vítěze náležitě odměnitJ

Nakonec je třeba napsat poděkování dětem za hojnou účast a samozřejmě taky všem organizátorům za pomoc.

Činnost byla podporována z dotačního programu Krajského úřadu Moravskoslezského kraje v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost prostřednictvím projektu Podpora a rozvoj služeb ve vyloučených lokalitách MSK.