Velkolepé oslavy 10 let výročí Vesničky soužití

Ve středu 26. 9. 2012 jsme před Komunitním centrem společně oslavili 10. výročí Vesničky soužití. Přípravy na tuto velkolepou slavnost probíhaly již od brzkých ranních hodin. Kolem dvanácté hodiny se začali shromažďovat nejen lidé z Vesničky soužití a blízkého okolí, ale také vzácní hosté, ředitel DCHOO L. Curylo, prezident DCHOO J. Larisch, štáb ČT a další.

Samotná akce začala Mší svatou, kterou vedl p. J. Larisch. Následně bylo proneseno úvodní slovo vedoucím Vesničky soužití M. Hodečkem, který zároveň poděkoval všem, kteří v průběhu 10 let existence zásadním způsobem přispěli k úspěšnému fungování tohoto projektu.

Po pronesení úvodního slova a slavnostním průvodu následovala umělecká vystoupení – exhibice brazilského bojového umění Capoeira, vystoupení dívčí romské taneční skupiny a představení zpěváka Patrika Kee – „One voice show“, kde se děti mohly aktivně zapojit a zatančit si na podiu. Nakonec vystoupila romská kapela z Havířova, která zazpívala spousty moderních i klasických romských písní.

V průběhu akce byla v sále Komunitního centra přednáška pod vedením p. Prokešové o hodnotách rodiny a budoucnosti jejich dětí. Spousta rodičů si tuto akci nenechalo ujít a sál byl téměř celý zaplněn.

Hosté měli také možnost si prohlédnout venkovní fotografickou galerii z 10-ti letého fungování Vesničky soužití. Nejeden návštěvník našel na fotografii svůj zabydlený dům ještě ve fázi výstavby, či své dítě, coby malé novorozeně.

Celá akce byla ukončena ve večerních hodinách. Díky slunečnému počasí a dobré spolupráci organizátorů se celá akce vydařila a všichni návštěvníci odcházeli pozitivně naladěni.

V médiích

• Krátkou zprávu o oslavách ve Vesničce soužití přinesla Česká televize v regionálních zprávách (začátek 10´04)
  • O oslavách ve Vesničce soužití jste se mohli také dozvědět z českého rozhlasu Ostrava, který si můžete poslechnout on-line konkrétně Křížem krajem, 27. 9. 2012, 9:15