Grundvig - Young and Adults for a Better Life

První setkání všech partnerů v mezinárodním programu Grundtvig v projektu s názvem Young and Adults for a Better Life

Od 2. – 5. listopadu jsme se účastnili prvního oficiálního setkání všech partnerů v rámci programu Grundtvig, který proběhl v Rumunsku v Baia Mare. Do projektu Young and Adults for a Better Life jsou zapojeni tito partneři z nejrůznějších zemí jako je Rumunsko, Kypr, Maďarsko, Itálie, Polsko, Portugalsko, Slovinsko, Španělsko, Švédsko, Velká Británie a Česká republika.

Během prvního setkání jsme měli možnost se seznámit se všemi partnery zejména díky jejich prezentacím svých organizací a příkladům dobré praxe. Další část setkání se soustředila na organizační zajištění příštích setkání a cíle projektu.

Tento projekt je zaměřen na spojení cílové skupiny mladistvých a seniorů ze sociálně znevýhodněného prostředí. Hlavním cílem je pokus o integraci této skupiny do většinové společnosti.

Každá ze zemí se bude podílet na vytvoření brožury s příklady dobré praxe, které by mohly obohatit práci s touto cílovou skupinou v jednotlivých zemích. Pracovní postupy v každé zemi se mohou lišit, a této rozmanitosti je důležité využít.

Pro cílovou skupinu projektu se budou všechny zúčastněné organizace plánovat aktivity, které se zaměří na mezigenerační rozdíly. Každá organizace by poté měla jednotlivé aktivity realizovat a výstupy prezentovat ostatním partnerům. Projekt by měl být přínosem zejména pro organizace či instituce působící ve vzdělávací a sociální sféře.

Nezbývá než říci - let's go and work!!!