U6 - svět pro malé techniky

Naši klienti zažili výstavu zakomponovanou do srdce industriálního objektu  energetické ústředny v Dolních Vítkovicích.

Nesuď knihu podle obalu

Pod tímto názvem se skrývá preventivní aktivita, kterou připravily pracovnice NZDM Horizont.

Za hornickými kořeny

Díky podpoře z Moravskoslezského kraje poznáváme s klienty našeho nízkoprahového zařízení pro děti a mládež historii našeho kraje. Proto jsme zavítali do hornického muzea Landek park, kde jsme v letním horku dostali možnost zažít na vlastní kůži pocity horníků, kteří na šachtě pracovali a ještě dnes někde pracují.

Srpnové tvoření na Horizontu

S klienty v NZDM Horizont tvoříme na přání. Volnočasové aktivity slouží obvykle jako prostředky k seznámení a navázání důvěry mezi uživatelem a pracovníkem a poskytují základy pro kontaktní práci. Cílem je smysluplné trávení volného času, prevence rizikového chování a jednání sociálně patologických jevů.

Cílem aktivity je rozvíjet fantazii trpělivost a motoriku při výrobě míchaných drinků a prasátek z papíru.

Jak jsme byli v ZOO

O letních prázdninách pokračují aktivity nízkoprahového zařízení pro děti a mládež, které mají za cíl posílit kontakt dětí s okolním společenským prostředím a dát jim možnost poznat své město a jeho okolí. Tentokrát byla naším cílem zoologická zahrada v Ostravě.

Výprava za dinosaury

Začátkem srpna jsme s klienty NZDM horizont, podnikli výpravu do ostravského Dinoparku.

Letní odpoledne na zahrádce

Červencové počasí vybízí k pobytu ve stínu stromů, nejlépe u vody a s nápojem v ruce. Příjemný stín stromů nabízí i zahrádka Na Rampě, na kterou jsme pozvali ve středu 25. července klienty sociálně aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi z Kunčiček.

S dětmi o návykových látkách

Před začátkem prázdnin jsme s dětmi probírali téma návykových látek. Cílem této preventivní aktivity bylo poučení o následcích užívání drog a pití alkoholu.

Nízkoprahy o prázdninách

Během letních prázdniny mají nízkoprahová zařízení rpo děti a mládež Horizont a Vesnička soužití jinou provozní dobu!

Aktivity pro rodiny s dětmi o prázdninách

V období letních prázdnin jsou služby pro rodiny s dětmi k diposzici ale několik málo výjimek se najde.