První zapojení Diecézní charity ostravsko-opavské do mezinárodního projektu v programu LdV

Ve dnech 26. – 28. října 2011 se v Norimberku  konalo první setkání projektu STEP a tím i první setkání všech partnerů, kteří jsou do projektu zapojeni. Projekt STEP je realizován partnery z těchto zemí (Velká Británie, Česká republika, Severní Irsko, Nová Kaledonie, Belgie, Německo a Rakousko) a prioritně má za úkol vytvořit společnou strategii, popřípadě metodiku práce sociálních pracovníků, s cílovou skupinou dlouhodobě nezaměstnaných.

První fáze dvouletého projektu bude zaměřena na sociální pracovníky, kteří se budou navzájem navštěvovat, předávat informace a získávat cenné poznatky z jednotlivých zemí, tedy z i organizací působících v dané problematice. Na základě jejich získaných postřehů a zkušeností se uskuteční druhé setkání, kde realizátor projektu představí zpětné vazby jednotlivých sociálních pracovníků ze všech partnerských zemí.

Další fáze bude „inovativní“, kde hlavním cílem bude vytvoření co možná nejefektivnější metodiky práce s dlouhodobě nezaměstnáními a tu následně operativně implementovat do sociálního systému v každé z partnerských zemí.

Poslední fáze se bude opírat o šíření nových získaných poznatků v regionech, z nichž organizace pocházejí.

Držte nám palce, ať projekt přinese oživení na scéně s dlouhodobě nezaměstnanými i v České republice, což je naším cílem.

Pokud máte zájem si přečíst celý projekt v anglickém jazyce, nechť sa páčí