Vánoční tvoření i Mikuláš na Horizontu

Jak to vypadá u nás v sociálních službách před Vánocemi? Podívejte se na pár momentek z mikulášské a předvánočního tvoření.

V dopoledních hodinách navštívil naši herničku, kde se setkávají předškolní děti, Mikuláš s andělem a čertem. Děti se na jeho návštěvu pilně připravovaly, zapojeni byli také jejich rodiče, kteří s nimi doma procvičovali básničky. Aktivita byla úspěšná, děti nejen, že Mikulášovi odrecitovali naučenou básničku, ale taku mu s respektem slíbily, že se budou snažit být hodné a za odměnu dostaly balíčky dobrot.

Vánoční výrobky si mohli děti odnést domů a ozdobit si stromečekSpolečné vánoční tvoření - děti vyráběly ozdoby na stromečekMikuláš navštívil Horizont

Odpoledne pokračovalo „Vánočním tvořením“, kdy pracovnice společně s rodiči a jejich dětmi vyráběli různé vánoční dekorace, které si mohli všichni odnést domů a pověsit na svůj vánoční stromeček. Například jsme tvořili vánoční svícen, který se zdobil fixy na sklo, barvili jsme sádrové odlitky s vánočními motivy nebo si vyrobili andílka pro štěstí. Aby byla atmosféra dokonalá, společně jsme si uvařili vánoční dětský punč a ochutnávali sladkosti, které každý donesl dle svých možností. Rozzářené úsměvy všech zúčastněných byly vrcholnou tečkou za krásným, společně stráveným časem.

PhDr. Iva Janůlková, DiS.
sociální pracovnice a komunitní sociální pracovnice

Tento projekt je realizován díky finanční podpoře statutárního města Ostrava a Moravskoslezského kraje.