Vývoj sociálního bydlení v Ostravě - Kunčičkách

V roce 2013 vzniklo v Ostravě-Kunčičkách středisko sociálního bydlení Šance domova. V 15 bytech začal bydlet stejný počet rodin s dětmi v rámci projektu Bydlení s doprovodným sociálním programem. V roce 2015 následovalo předání realitní části projektu neziskovce, specializující se na zprostředkování bytů RPG nebonitním klientům. Tím se nám uvolnila kapacita na sociální práci v rodinách, takže k dnešnímu dni bydlí rodiny již ve 37 bytech v rámci zmíněného (nyní už společného) projektu.

Vánoční setkání s klienty

Středisko Šance domova si pro své klienty připravilo v předvánočním čase program, kde se mohli spolu chvíli zastavit, setkat se, popovídat, ale i tvořit.

Šance domova otevřela nové prostory, zájem o službu roste

Středisko Šance domova otevřelo nové větší prostory, které byly slavnostně požehnány.

Zveme vás na druhý ročník Horizont cupu

Ve čtvrtek 14. 08. 2014 od 14:00 hodin se v Ostravě-Kunčičkách podruhé utkají fotbalová družstva o putovní pohár.

I v Kunčičkách může být lepší místo pro život

Jednotlivá střediska Diecézní charity nezahálí a zapojují se do oblastí, které danou pomoc vyžadují. Středisko Šance domova, které sídlí na ul. Pstruží v Ostravě-Kunčičkách, nabízí šanci rodinám na vlastní bydlení. Na zvyšující se počet rodin s dětmi v bytové nouzi kladně reagovala Nadace OKD, která podpořila již po třetí projekt Kunčičky-místo pro život částkou 300 000 Kč.

Pronájem bytů na Šanci domova

Projekt Kunčičky - místo pro život reagující na potřeby obyvatel ze sociálně vyloučené lokality v Ostravě – Kunčičkách, jenž Diecézní charita realizuje za finanční podpory nadace OKD, jde do své druhé poloviny.