Zobrazit články z rubriky:  HorizontVesnička soužitíNovinky ostatníŠance domovaKomunitní prácePoradenské a informační centrum

Setkání s vánočním tvořením a Krabicemi od bot

Prosincové dny se pomalu blíží k tomu Štědrému, a tak se prostory sociálně aktivitačních služeb Horizont rozvoněly čajem. Pro klienty bylo připraveno další tradiční setkání spojené také s malým překvapením.

Vánoční posezení s projektem Krabice od bot

Na Vesničce soužití se znovu po době covidové rozzářila nejen vánoční světýlka, ale i očka našich malých klientů, kteří společně se svými rodiči zavítali na dlouho očekávanou akci „Krabice od bot“.

Podzim prožíváme společně

Sejít se, popovídat, něco vytvořit. S těmito plány přišly klientky soaciálně aktivizační služby Horizont na akci "Podzimní tvoření".

Na slavnost sv. Hedviky bylo oceněno devět pracovníků Charit za obětavou práci pro diecézi

V den slavnosti sv. Hedviky, která je od založení ostravsko-opavské diecéze její hlavní patronkou, uděluje biskup ocenění. V tradici založené biskupem Františkem Václavem Lobkowiczem pokračuje také apoštolský administrátor biskup Martin David. V sobotu 15. října ocenil v katedrále Božského Spasitele 24 pracovníků Charit, zástupce farností a další nominované.

Obrazem: Proměny sociální práce v čase - odborná konference shrnula teoretické i praktické aspekty s

Diecézní charita ostravsko-opavská uspořádala v rámci svého letošního 25. výročí odbornou konferenci s názvem Proměny sociální práce v čase.

Diecézní charita ostravsko-opavská slaví 25 let, uspořádá odbornou konferenci

U příležitosti 25. výročí, které letos Diecézní charita ostravsko-opavská slaví, uspořádá odbornou konferenci na téma Proměny sociální práce v čase. Ta se uskuteční v úterý 27. září od 9 h. v Ostravě.

25 let na cestě

Diecézní charita ostravsko-opavská si letos připomíná 25. výročí svého založení. Jako poděkování za čtvrt století charitního díla v diecézi, vyrazili její pracovníci na 25 km dlouhé putování.

A je po prázdninách

Od dnešního dne je po prázdninách opět obnoven provoz sociálně aktivizačních služeb pro rodiny s předškolními dětmi v Ostravě - Kunčičkách.

Společně na jedné lodi

Na úterý 16. 8. 2022 připravily pracovnice Sociálně aktivizační služby Horizont působící v lokalitě Ostrava-Kunčičky setkání pěstounských rodin.

Za měsíc začíná Milostivé léto II.  Co se změnilo a na co se připravit?

Druhá šance, jak se zbavit exekucí a dluhů, startuje už 1. září a potrvá 3 měsíce. Výzva i letos umožní lidem zbavit se dluhů, které jim vznikly u veřejnoprávních subjektů. Dlužníkům opět stačí zaplatit administrativní poplatek exekutorovi a původní výši dluhu, tzv. jistinu. Přidané úroky budou odpuštěny.