Zobrazit články z rubriky:  HorizontVesnička soužitíNovinky ostatníŠance domovaKomunitní prácePoradenské a informační centrum

A je po prázdninách

Od dnešního dne je po prázdninách opět obnoven provoz sociálně aktivizačních služeb pro rodiny s předškolními dětmi v Ostravě - Kunčičkách.

Společně na jedné lodi

Na úterý 16. 8. 2022 připravily pracovnice Sociálně aktivizační služby Horizont působící v lokalitě Ostrava-Kunčičky setkání pěstounských rodin.

Za měsíc začíná Milostivé léto II.  Co se změnilo a na co se připravit?

Druhá šance, jak se zbavit exekucí a dluhů, startuje už 1. září a potrvá 3 měsíce. Výzva i letos umožní lidem zbavit se dluhů, které jim vznikly u veřejnoprávních subjektů. Dlužníkům opět stačí zaplatit administrativní poplatek exekutorovi a původní výši dluhu, tzv. jistinu. Přidané úroky budou odpuštěny.

Prázdninová návštěva v ZOO

Rodiny, které spolupracují se Sociální aktivizační službou Horizont v Ostravě-Kunčičkách, společně se sociálními pracovníky využili hezkého počasí a vyrazili na návštěvu ostravské ZOO.

Jak se nám dařilo v minulém roce? Přečtěte si více ve výroční zprávě o naší činnosti za rok 2021

Rok 2021 poznamenala pokračující epidemie koronaviru. I přes různá omezení jsme neustali v pomoci potřebným.

Poznejte nás zblízka během akce Lidé lidem

Přijďte se s námi setkat osobně, během dne věnovaného přehlídce poskytovatelů sociálních služeb. Mezi nimi se představí i ty, které nabízí ostravsko-opavská diecézní Charita. Akce se uskuteční ve čtvrtek 23. června 2022 v Komenského sadech v centru Ostravy.

Lev, princezna i tanečník aneb máme karneval!

Karneval patří mezi tradiční a oblíbené akce nejen u dětí. S letošní zimnou se přišli do herny aktivit pro rodiny s předškolními dětmi nejrůznější masky!

Jarní bazárek je za námi

Pravidelný Bazárek pro klienty a obyvatelé Kunčiček se konal 17. března 2022 v prostorách sociálně aktiivzační služby Horizont na Holvekově ulici.

Vyhlašujeme materiální a potravinovou sbírku

V souvislosti s narůstajícími počty příchozích uprchlíků z válkou zasažené Ukrajiny, vyhlašuje Diecézní charita ostravsko-opavská materiální a potravinovou sbírku pro lidi, kteří v České republice hledají útočiště a potřebují poskytnout základní pomoc. Sbírka potravin a hygienických potřeb potrvá do konce března a připojuje se k ní také 15 oblastních Charit, které působí na území Moravskoslezského kraje.

V rámci sbírky Charita pro Ukrajinu rozmístíme kasičky po celém Česku

Rozhodli jsme se rozšířit sbírku Charita pro Ukrajinu o osvědčenou metodu, která přísluší výhradně Tříkrálové sbírce. V následujících dnech umístíme válcové plastické pokladničky na veřejně dostupná místa. Budete je moci spatřit v obchodech, informačních centrech, na poštách nebo úřadech.