NZDM Klub Hawaj leden 2013

V měsíci lednu bylo téma měsíce „Zdravý životní styl, sporty a trávení volného času“. V klubu jsme na tomto tématu pracovali jak formou tématických pracovních listů, tak i formou různorodých tvořivých a výtvarných aktivit. Dětem se zábavnou formou přiblížili různé typy sportů, různé druhy potravin (zejména jsme se zaměřili na největší zdroj vitamínů – ovoce a zeleninu) a taky jsme si zahráli několik pohybových her, kde děti prověřili své fyzické schopnosti.

Mimo těchto aktivit k tématu měsíce proběhlo ještě „Komunitní setkání pracovníků a návštěvníků klubu Hawaj a Manhattan“, kde jsme se pobavili o názorech dětí na fungování klubů.

Ke konci měsíce jsme ještě uspořádali turnaj v „kalču“ (stolním fotbale), kde byly přizváni i naši kamarádi ze střediska Horizont (Ostrava Kunčičky). Akce byla hodně zdařilá a v mladší kategorii soutěžilo nebývalé množství dětí.

Činnost je podporována z dotačního programu Krajského úřadu Moravskoslezského kraje v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost prostřednictvím projektu Podpora a rozvoj služeb ve vyloučených lokalitách MSK.