NZDM Klub Manhattan – měsíc říjen/2012

Tento měsíc jsme se v klubu Manhattan, stejně tak jako kolegové v Hawaji, věnovali všem druhům šikany.

Se staršími dětmi probíhá přenos informací hlavně formou pokecu a vzájemným sdělováním zkušeností. Samozřejmě ale nezůstalo jen u povídání. Děti si mohly udělat kvíz na téma šikana, kterým si prohloubily znalosti v téhle oblasti. Další aktivitou byl comix, ve kterém děti viděly příklad kyberšikany a měly přemýšlet o tom, kde děti v comixu udělaly chybu a jak by mohly krizovou situaci zachránit.

Mimo jiné jsme také vyráběli podzimní dekorace všeho druhu a vyzkoušely jsme i nové techniky výtvarna a vyrábění (tangrami, práce s tuší, apod).

A co akce? Kluci se zúčastnili turnaje ve stolním tenise v Církevním středisku volného času sv. Jana Boska v Havířově, kde se dost dobře umístili a obsadili jsme tak hned tři místa na stupínkách vítězů.

Vrcholem měsíce byla halloweenská diskotéka společně s mladšími dětmi z klubu Hawaj. Této akci předcházela véééélka příprava, ale více o tom v aktualitě ze samotné diskotéky.