Výlet NZDM na Středisko Horizont

V pátek 21. 6. 2013 jsme s klienty NZDM vyrazili na výlet na Středisko Horizont do Ostravy Kunčiček. Děti se moc těšily na strejdu Fabiána a taky na novou tetu Nikol. Naše cesta vedla přes centrum Ostravy – Masarykovo náměstí, kde jsme si s dětmi zašli na zmrzlinu, protože bylo vedro a svítilo sluníčko. Na Horizontu nás všichni vřele přivítali a děti se navzájem seznámily, zahrály si spolu ping-pong, kalčo a malovaly obrázky.

Potom nás vzal Fabián nahoru, kde mají novou posilovnu a děti si mohly vyzkoušet cvičit na strojích a také se dozvěděly od Fabiána, jak správně jíst. Děti si také zkusily boxovat do boxovacích pytlů a učily se správným technikám cvičení, aby je nebolely svaly. Také jsme se podívali do prostor, kde probíhá počítačová aktivita a do prostor, kde probíhají další aktivity. Děti se během výletu učily sociálnímu chování na veřejnosti a také musely dávat pozor na dopravu při přecházení cesty. Také se seznámily a skamarádily s jinými dětmi, hrály si spolu, navazovaly kontakt a vztahy. Děti se dozvěděly nové informace o středisku Horizont. Všem se výlet moc líbil a už se těší na další.

Klubík ve Středisku Horizont můžete navštívit od pondělí do soboty od 13.30 do 18.00 hodin na ulici Holvekova 44, Ostrava Kunčičky.

Klub Depo na Vesničce soužití můžete navštívit od úterý do pátku od 13.30 do 18.30 hodin na ulici Betonářská 12, Ostrava – Muglinov.

Vítáme všechny od 6 do 19 let.

Pracovníci NZDM – Soňa, Terka, Radek