Výroba adventních a vánočních věnců

Dne 22.11.2011 jsme do komunitního centra pozvali dospělé, aby se zapojili do adventního a předvánočního vyrábění. Měli k dispozici veškerý materiál, z kterého se jim podařilo vyrobit krásné adventní věnce a vánoční věnečky na dveře.

Jelikož nám 27.11.2011 začala doba adventní, rozhodli jsme se umožnit obyvatelům Vesničky soužití a blízkému okolí vyrobit si adventní věnec nebo vánoční věnec na dveře. K dispozici byl veškerý materiál od polystyrenových kruhů, přes drát, svíčky, větvičky jehličnanů až po nejrůznější ozdoby a mašličky. Vyrábění jsme rozvrhli do celého dne od 9 do 17 hodin s přestávkou od 13 hod. do 14 hod., aby se mohli zúčastnit jak nezaměstnaní, maminky, tak i pracující. Všem příchozím se věnovala pracovnice komunitního centra, která také vysvětlovala a ukazovala, jak mohou polystyrenové věnce obalit větvičkami a jak je možné je ozdobit různými druhy dekorace. Této aktivity se zúčastnilo 5 maminek, které si odnášely nejenom krásný adventní či vánoční věnec ale i úsměv na tváři a dobrý pocit, že byly schopny vytvořit takou krásnou věc.