Nachlazení a nemoci - jak se chránit?

Letošní zimu na nás viry a bacily útočí ze všech stran. Jak se účinně chránit před nákazou, co dělat, abychom nemoc dále nešířili a kde sehnat pomoc pro rychlejší uzdravení, to vše jsme se s klienty naučili v rámci aktivity Mladý záchranář.

Zvlášť v tomto počasí bylo téma prevence nemocí pro klienty přínosné. Zopakovali si především důležitost dodržování hygienických návyků a teplého oblékání, naučili se, jaké potraviny mají příznivý vliv na jejich zdraví a k čemu jsou dobré vitamíny obsažené v ovoci a zelenině a také jsme si připomněli, že v období nemoci nesmí chodit nejen do školy, aby nenakazili spolužáky, ale také k nám do klubu.

Klienti se na aktivitu vždy velmi těší, mají radost, když se mohou naučit něco nového, nebo naopak, když se mohou pochlubit svými znalostmi.

Lucie

NZDm Horizont

83667445_244773076527424_8268713841903271936_n

Tento projekt je realizován díky fiannční podpoře statutárního města Ostrava a Moravskoslezského kraje a díky podpoře městského obvodu Slezská Ostrava.

logo_cesky [Převedený]

SLEZSKÁ