Cesta za dinosaury

V rámci projektu Moravskoslezského kraje navštívili klienti klubu Horizont DinoPark!

Všichni klienti byli nadšení, užívali si exponáty i atrakce. Celý den se nesl v přátelském a veselém duchu. Diskutovali jsme o historii dinosaurů a přírody. Cestou jsme několikrát přestupovali, děti dbaly opatrnosti a pokynů pracovníků. Některé děti v DinoParku byly poprvé, jiné podruhé a to opět s námi. S rodiči nebyly děti nikdy v podobném parku.

Cílem aktivity je, aby se děti naučily orientovat ve společenském prostředí presentovat se na veřejnosti, a získaly nové informace a podněty.

DinoPark Ostrava se nachází na území Doubravy směrem na Orlovou, tedy 13 km od centra Ostravy. Na ploše 35 ha se nachází více než 30 scén se 70 modely druhohorních zvířat v životních velikostech v prostředí, ve kterém pravděpodobně obývala naši planetu před více než 65 miliony let. Vedle paleontologicky věrných modelů dinosaurů (statických i robotických a ozvučených) se návštěvníci mohou seznámit s informacemi o jednotlivých druzích, o vývoji života na Zemi, pohybu kontinentů apod., vše zábavnou a atraktivní formou. Modely jsou vyráběny speciální patentovanou technologií na základě aktuálních vědeckých poznatků a nalezených fosilií.

Součástí DinoParku Ostrava je i Dětské paleontologické hřiště, naučná stezka, denní hvězdárna, minizoo, unikátní dráha pro malé děti DinoRace, DinoBludiště a další atrakce. V pavilonu Cesta do minulosti Země se nachází artefakty datované již od starohor. K vidění je zde např. třetihorní škorpion, otisk křídel pravěkých vážek, fosilie přesliček nalezených na našem území, imitace autentického paleontologického výkopu atd. V DinoAquariu, 3D kině, je v celodenní smyčce promítán speciálně natočený panoramatický film. Do míst, kam se nedá jít pěšky, dopravuje návštěvníky speciální silniční vlak DinoExpres.

Za Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež

Veronika Vašíčková a Klára Silberová

20170714_10320320170714_10410120170714_11112120170714_111432

logo_MSK2

Tento projekt je realizován díky finanční podpoře Moravskoslezského kraje.

Ostrava_lg

SLEZSKÁ