Italské tiramisu podle Alby
Když se děti poprvé potkaly s Albou, těšily se na pravé italské tiramisu.
Děti poprvé ochutnaly sýr mascarpone, protože ten je při výrobě tiramisu důležitý. Všechny děti se podílely na přípravě, rozdělily si práci a postupně kladly vrstvy piškotů namočených do bezkofeinové kávy a našlehaného krému. Na závěr vše posypaly kakaem a nechaly odpočinout v lednici. Při přípravě se naučili mnoho nových dovedností, například jak oddělit bílek a žloutek, vyšlehat sníh a jak krém správně promíchat. Důležitá byla také trpělivost. Na závěr vše posypaly kakaem a nechaly odpočinout v lednici. Druhý den jsme tak mohli ochutnat pravé italské tiramisu a bylo skutečně výtečné!!!
Děkujeme Albě za výborný recept!
NZDM KLub Horizont
Veronika Vašíčková