Pro maminky

Maminka je první člověk, kterého malé dítě cítí a vnímá. Maminka se o nás stará, dává nám svou lásku a chrání nás, dokud sami neodejdeme z její náruče. A stejně i potom je nám nablízku a máme u ní dveře otevřené.

A otevřené dveře byly ve čtvrtek 9. května také v nízkoprahovém středisku pro děti a mládež Horizont, v Ostravě-Kunčičkách. Pro děti jsme připravili hned několik možností, čím potěšit maminku, babičku nebo jinou ženu, která se o ně stará. Mohlo to být krásné ozdobené srdíčko s vlastním originálním textem, květiny z krepového papíru, které vypadaly jako živé nebo přáníčko plné srdíček a květin. Vedle toho probíhala soutěž v hodu do kruhu a v navlékání korálků, za které dostali úspěšní soutěžící sladkou odměnu. Dětí přišlo přes 40, některé dokonce v doprovodu maminky nebo babičky a nakouknout, kde tráví děti volný čas, přišlo i pár tatínků.

Odnesu to mamince hned, protože se nemůžu dočkat, jakou bude mít radost,“ rychle prohodila Lucinka a odběhla. Za chvilku se vrátila a celá zářila z toho, jak byla maminka překvapená a jakou měla radost, i když se nemohla sama přijít podívat, kde Lucka tráví volný čas. Bylo veselo a hravo! Kdo měl vyrobeno, povídal si, hrál si s kamarády i na hudební nástroje a schovával se před deštěm.

Občerstvení, které připravily pracovnice ze sociálního podniku Melivita s. r. o. (http://www.chytrasvacina.cz), bylo výborné a rychle zmizelo. Na den otevřených dveří zavítalo navíc několik zástupců z vedení městského obvodu Slezská Ostrava, včetně pana starosty a nás moc těší zájem, který o podporovanou službu mají. Bez jejich podpory bychom neměli vhodné prostory pro práci v této lokalitě. Zajímali se o to, co nabízíme a jak pracujeme s místními dětmi a mládeží a také s rodinami. Prošli si všechny prostory, které obýváme a sami tak mohli porovnat, jak moc se prostor proměnil po dvou letech od rozsáhlé rekonstrukce.

Všem, kteří jste s námi strávili pohodové odpoledne, děkujeme a těšíme se na zase příště!

Bc. Helena Peškarová, vedoucí sociální služby

a tým střediska Horizont

20190509_14061220190509_14065020190509_15012820190509_150210

Tato služba je realizována diky finanční podpoře statutárního města Ostrava a Moravskoslezského kraje a díky podpoře městského obvodu Slezská Ostrava.

logo_cesky [Převedený]

SLEZSKÁ