Projekt Nový domov

Projekt Nový domov představuje bydlení s doprovodným sociálním programem pro rodiny s nezletilými dětmi.

Tím je myšleno zajištění samostatného bydlení s podmínkou pravidelných návštěv sociální pracovnice po dobu jednoho roku. S rodinou je sepsána podnájemní smlouva vždy na jeden měsíc a při bezproblémové spolupráci, je dodatkem ke smlouvě prodlužována po období jednoho roku. Cílem tohoto projektu je pomoc rodinám s nezletilými dětmi nalézt vhodné bydlení, které si nejsou schopni najít vlastními silami. Z tohoto důvoduProto probíhá podrobný výběr uchazečů o bydlení několika pracovníky vždy s ohledem dle na závažnost aktuálníi situace rodiny. Druhotným, avšak stejně důležitým cílem projektu, je pomoc rodině v plnění vytyčených dílčích krocích založených na dlouhodobé spolupráci.

V rámci tohoto projektu byla prozatím navázána spolupráce celkem se třemi rodinami. Byty, které Diecézní charita ostravsko-opavská poskytuje těmto klientům, jsou majetkem RPG.

Projekt je financován za podpory nadace ODK a Města Ostravy.

Hezký den čtenáři

Horizont