Den otevřených dveří se blíží!

Už v úterý 22. září se otěvřou naše dveře všem zájemcům, klientům, přítelům, kolegům, sousedům a všem kdo mají zájem se podívat do našich prostor, seznámit se s pracovnicemi služeb z Horizontu v Kunčičkách.

Těšíme se na Vás!

Výroba věnců na Horizontu

Ve středu 14. listopadu 2018 se stejně jako minulý rok i letos na Horizontu sešli klienti s dětmi a pracovnice SAS Horizont, aby si společně vyrobili věnce buď na Vánoce, nebo jen tak na ozdobu domácnosti.

Informace o uzavření služeb Horizontu

Informujeme vás o aktuálních překážkách v poskytování služby nízkoprahového zařízení pro děti a mládež a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Horizont.

Výstava „I Romové jsou Boží“ zaujala i překvapila.

Ve dnech 5. – 16. listopadu se uskutečnila v Ostravě, Klub Ámos výstava „I Romové jsou Boží“. Díky velkému zájmu veřejnosti a vysoké návštěvnosti, bude výstava k vidění i v dalších městech České republiky v roce 2013.

DCHOO získala Národní cenu ČR za společenskou odpovědnost

Diecézní charita ostravsko-opavská získala Národní cenu ČR za společenskou odpovědnost v rámci programu CSR. DCHOO získala titul "Společenský odpovědné organizace". Slavností předávání cen probíhalo 27.11. 2012 v Praze.

Třídní schůzky v Předškolním klubu

Dne 17. října 2012 proběhly první třídní schůzky pro rodiče dětí z Předškolního klubu. Nejprve jsme si s rodiči povídali o tom, co už děti umí, co se učíme a jak to přesně v Předškolním klubu probíhá. Rodiče měli prostor navrhnout akce, o které by měli zájem a kterých by se zúčastnili. Padlo mnoho návrhů – např. tvorba adventních věnců, fotografování dětí, pečení vánočních perníčků, mikulášská nadílka apod. Některé z nich chceme do konce roku určitě uskutečnit.

Předškolní klub v novém

Poslední zářijový týden v Předškolním klubu se nesl v duchu stěhování. Po dlouhém čekání byly dokončeny práce na našich nových prostorách, na ulici Holvekové 44. Usilovně jsme tento týden balili, převáželi, uklízeli a zase vybalovali, aby 1. 10. mohl Předškolní klub poprvé bez problémů proběhnout v novém.

Říjen v Předškolním klubu

Říjen byl pro děti v Předškolním klubu plný nového. První novinkou byly nové prostory. Musely se tedy s nimi seznámit a naučit nová pravidla. Vše jsme společně zvládli formou her a užili jsme si při tom spoustu zábavy. Děti byly velmi šikovné a rychle se na nové prostředí adaptovaly.

Zveme Vás na zdravotnickou přednášku

Zdravotnická přednáška na téma "První pomoc"

Rozdíly majoritní a minoritní společnosti - Listopad

• Diskuze na téma „Rozdílné tradice romské a majoritní společnosti“

• Poslech a produkce romské hudby a odlišnosti romských písní od českých písní.

•  Beseda o Romských osadách. Ze Slovenska, Bulharska a České Republiky.

•  Diskuze o romských tancích a snaha naučit se nové tance.

• Slavnostní otevření nových prostorů a vyrábění výrobků k této příležitosti.