Výlet za Lvím králem

Poslední prázdninové dny lákaly k výletování. Rodiny, které spolupracují se Střediskem sociální aktivizace Horizont v Ostravě-Kunčičkách společně se sociálními pracovníky, využili hezkého počasí a na závěr prázdnin vyrazili na návštěvu ostravské ZOO.

Mufaso! Mufaso!

Největší ohlas vzbudil výběh lvů, na krále zvířat děti spontánně volaly Mufaso (jméno jedné z postav z animovaného filmu Lví král). Mimo prohlídky dalších výběhů s exotickými zvířaty, nechyběla ani návštěva expozice Na statku, kde si malí i velcí, mohli pohladit roztomilé kamerunské kozy a ovečky. Pro mnohé z dětí, které vyrůstají v městském prostředí, byl přímý kontakt s živými zvířátky nezapomenutelným zážitkem. Přínosné bylo také to, že mohly děti samy poznat, jak to vypadá na farmě, odkud se bere mléko nebo vejce.

K výletu se připojilo 10 rodin s dětmi, které žijí v sociálně vyloučené lokalitě v Ostravě-Kunčičkách. Byla to pro ně možnost, jak strávit společný čas, změnit prostředí a získat nové zážitky. „ Snažíme se místní rodiny aktivizovat a nabídnout jim možnost, jak upevnit vzájemné vztahy. Pro mnohé z nich není ani takovýto výlet samozřejmostí, protože si ho jednoduše nemohou dovolit,“ popisuje cíl této aktivity sociální pracovnice Helena a dodává: „je přitom důležité, aby děti poznávaly jiný sociální kontext a dále se rozvíjely po fyzické, psychické i sociální stránce.“

Výlet do ostravské ZOO Výlet do ostravské ZOO_ _Výlet do ostravské ZOO

ZOO Ostrava Za Lvím králemRadost na prolézačkách

Helena

Středisko sociální aktivizace Horizont

Tento projekt je realizován díky finanční podpoře statutárního města Ostrava a Moravskoslezského kraje a díky popoře městského obvodu Slezská Ostrava.

logo_cesky [Převedený]