Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Pane, dej mi tu vodu!

Popeleční středou začíná postní doba. Během čtyřiceti dní dostáváme novou šanci k obrácení a prostřednictvím modlitby, půstu a almužny můžeme intenzivněji prožít Boží přítomnost.

Také v ostravsko-opavské diecézi se lze zapojit do dobrovolné postní výzvy, Postní almužny. Prostředky, které se nashromáždí během postní doby v papírových schránkách, poputují na pomoc lidem v nouzi.

Více informací o Postní almužně: https://www.postnialmuzna.cz/o-sbirce/

Blížíme se do finále, rozpečeťujeme poslední pokladničky

Ještě 132 tříkrálových kasiček zbývá úředně rozpečetit a doplnit jejich výnos k celkovému výtěžku Tříkrálové sbírky. Ten v ostravsko-opavské diecézi přesáhl hranici 11 milionů korun.

Všem dárcům děkujeme!

Poslanci se sejdou k novelám exekucí a insolvencí

Mimořádná schůze Poslanecké sněmovny PČR k novelám exekučnímu řádu a insolvenčního zákona by se měla sejít ve středu 10. února. Na programu je jednání o reformě exekucí (2. čtení) a zkrácené oddlužení podle standardu EU (1. čtení).

Sčítáme dary z tříkrálových kasiček, jsme za polovinou

Na začátku ledna Charity zapečetily 2871 pokladniček a doufaly, že s nimi koledníci vyrazí do ulic. Epidemiologická situace to neumožnila, i tak si sbírka našla cestu k dárcům, online i prostřednictvím pevných pokladniček umístěných v obchodech, kostelích nebo na úřadech.

Děkujeme všem, kdo jste se rozhodli pomoci.

Tříkrálová sbírka pokračuje online

Začínáme rozpečeťovat první pokladničky, které byly do 24. ledna umístněny napříč republikou v obchodech, lékárnách nebo na obecních úřadech.

Koleda, ale zdaleka nekončí, podpořit potřebné můžete ještě online do 30. dubna na webu Tříkrálové sbírky.

Pokladničky nad mraky i v lékárně

Okolnosti letošní Tříkrálové sbírky jsou výzvou k větší nápaditosti.

Statické pokladničky proto mohou dárci nalézt na mimořádných místech. K mání je i Tříkrálové pivo.

Mikuláš rozdával radost dětem na Ukrajině

Dobro nezastaví ani pandemie. Počtvrté se povedlo předat Mikulášskou nadílku na Ukrajině a s ní i kousek radosti dětem, které nemají tolik štěstí a vyrůstají v oblastech poznamenaných válkou a chudobou. Díky rekordní štědrosti dárců bylo navíc možné obdarovat třikrát více dětí.

Kdy k nám můžete nyní přijít?

I v době zpřísněných nařízení můžete stále navštěvovat oba naše nízkoprahy- klub Horizont a Vesnička. Přijďte si v klidu popovídat nebo napsat domácí úkoly, spojit se on-line se školou. Jsme tady pro Vás.

vaši nízkopraháči

Koleda pokračuje

Malí koledníčci zůstávají doma a je jasné, že letos už do ulic osobně nevyrazí. Těšili se na klasickou koledu, kterou už pravděpodobně do 24. ledna nestihnou.

Králové se ale nevzdávají a s online požehnáním prosí o pomoc lidem v nouzi.

Poslechněte si možnosti, jak se zapojit do letošní "jiné" tříkrálovky. Shrnutí přidává Martin Hořínek v reportáži TV Noe.

Tříkrálový koncert odvysílá Česká televize bez koledníků v publiku

Nenechte si ujít letošní Tříkrálový koncert, který bude v mnoha ohledech jiný. Odvysílá ho Česká televize v neděli 10. ledna od 18 hodin v přímém přenosu na programu ČT1. Koncertem provází Martina Kociánová a Jan Čenský, účinkují Alena Antalová, Michal Hrůza s kapelou, Leona Machálková, Pokáč a VOXEL & Spol.