Šance domova

Aktuality

Vážení klienti Šance domova, sociální služba bude v období od 19. 12. 2018 do 1. 1. 2019 uzavřena. Děkujeme za pochopení a přejeme Vám poklidné prožití vánočních svátků a těšíme se na Vás v novém roce.

Šance domova pomáhá dospělým osobám nebo rodinám s dětmi s trvalým nebo dlouhodobý pobytem v Ostravě, kteří ve své nepříznivé sociální situaci nemohou vlastními silami dosáhnout vhodného bydlení.

Nachází se v Ostravě – Kunčičkách na ul. Výhradní 518/18. KONTAKT

SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍ SLUŽBY PRO RODINY S DĚTMI

Tato služba slouží rodinám s dětmi, které z důvodu své ztížené sociální situace nemohou vlastními silami dosáhnout adekvátního bydlení. Cílovou skupinou sociální služby jsou rodiny s dětmi v bytové nouzi (ohrožené ztrátou bydlení nebo bez bydlení). Těmto rodinám poskytuje služba základní poradenství, podporu při získávání odpovídajícího bydlení i podporu při řešení všech souvisejících problémů a příčin kritické bytové situace rodiny.

Cílem služby je zprostředkovat rodinám s dětmi dostupné bydlení a současně nabídnout pomoc sociálního pracovníka při řešení jejich problémů, tak aby po určité době mohly žít a řešit své problémy samostatně.

V rámci bytů spolupracujeme s

• Residomo, s.r.o.,
  • Zázemí, pobočný spolek Spolku PORTAVITA (Šumbarák),
  • Centrom RDV z.s..

Služba je realizována díky finanční podpoře Moravskoslezského kraje a projektu "Rozšíření sociální služby Šance domova" v rámci Operačního programu Zaměstnanost. Registrační číslo projektu CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_026/0003588.

Logo OPZ barevné

SOCIÁLNÍ REHABILITACE I PRO JEDNOTLIVCE

Služba je určena dospělným osobám nebo rodinám s dětmi s trvalým nebo dlouhodobým pobytem v Ostravě, které ve své nepříznivé sociální stiuaci nemohou vlastními silami dosáhnout vhodného bydlení. Posláním Šance domova - sociální rehabilitace v Ostravě-Kunčičkách je dát šanci lidem, kteří z důvodu své ztížené sociální situace nemohou vlastními silami získat a udržet si vhodé bydlení, aby se naučili bydlet a žít samostatně, bez pomoci sociální služby.

Cílem je, aby každý získal dostupé bydlení a byl schopen si je udržet.

PROVOZNÍ DOBA

Po 8:00 - 11:30 hod. Ambulantní (bez objednání)

8:00 - 12:00 hod. a 13:30 - 18:00 hod. terénní práce

Út 8:00 - 12:00 hod. a 12:30 - 18:00 hod. terénní práce