Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Společná cesta ze sociálního vyloučení, která funguje

Ostravské Kunčičky se potýkají se stigmatem sociálně vyloučené lokality. Při návštěvě čtvrti by ovšem toto slovní spojení napadlo málokoho – návštěvníky čeká klid, čisté ulice a opravené domy. Obrovský podíl na tom, jak Kunčičky nyní vypadají, má bezmála šestiletá práce s místní komunitou.Dnes už místní pomoc téměř nepotřebují. Založili spolek s názvem Komunitní skupina - Společná cesta a jeho prostřednictvím budou sami dále zlepšovat podmínky pro život v Kunčičkách.

Klubové pečení v nízkoprahu Vesnička

Po delší době jsme opět vzali kuchyni útokem a vrhli se na aktivitu Vaření!

Hokus pokus den v nízkoprahu Vesnička

Poslední den v rámci týdne sociálních služeb se měly děti možnost přeměnit na šílené vědce a zkusit si několik zajímavých pokusů.

Tradiční bazázek pro rodiny v nouzi

Bazárek oblečení a různývh drobností do domácnosti je dobrou příležitostí dovybavit se před blížící se zimou.

Podzimní atmosféra v nízkoprahu Horizont během Týdne sociálních služeb

V rámci týdne sociálních služeb, který se konal 5.10.-11.10.2020 jsme v nízkoprahu Horizont měli pro klienty připraveny aktivity, jak preventivního charakteru, tak aktivity tvořivé, kdy si vyrobily podzimní dekorace z přírodních materiálů.

Viru se nebojíme, ruce si pořádně čistíme!

A je to zase tady – období chřipky! Proto jsme si společně zopakovali, v rámci klubového pokecu, všechna preventivní opatření.

Květinový den v nízkoprahu Vesnička

V rámci týdne sociálních služeb měly děti možnost se dovědět tajemnství sázení a pěstování rostlin. Samy sadily a zasezenou květinu si pak odnesli domů.

Je tady Týden sociálních služeb

Ve dnech 5.–11. října 2020 Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR vyhlásila již XII. Týden sociálních služeb. V rámci tohoto týdne se i některé naše sociální služby připojí k akcím spojeným s tímto tematickým týdnem.

Sociální služby, jejich klienti i pracovníci jsou zde za každých okolností. Nezapomínejme na ně!

Popáleniny v nízkoprahu Horizont

Žehlička, zapalovač, čaj nebo elektrická zásuvka… všichni se s tím denně doma setkáváme a to vše spojuje jedna věc – nebezpečí popálení. Ale víme všichni, jak správně takové popálení ošetřit?

Co bychom měli vědět o penězích?

My a peníze – co bychom se měli naučit o financích a o tom, jak s nimi správně zacházet? Od toho máme v nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež Horizont aktivitu s názvem FINANČNÍ GRAMOTNOST.